Nu har hon åkt, kl 10.50 lastade jag henne, gav henne en kram, pussade henne, bad henne sköta sig och sa att jag älskade henne innan vi sa hej då. Tårarna kom medsamma jag knäppte fast henne i transporten, kände redan då av den enorma saknaden hon skulle lämna efter sig. Jag håller tummarna för att allt blir bra för henne nu.

Kl 13.00 ringde Rosanna och berättade att dom hade kommit fram och allt har gått bra, hon hade precis gått ut i hagen när hon ringde mig.

Så ja jag antar att detta är sista inlägget här, bloggen kommer finnas kvar men utan uppdatering antagligen.
Tack alla som läst och fått mig att fortsätta den här bloggen, NI som stöttat mig genom detta val.

Tack & hej, leverpastej
 

2 sista bilderna på oss, iaf för en tid framöver




I  ♥  Y O U


Lycka <3

Åkte ut till stallet idag vid halv 5 för att hinna rida lite :) Blev ca 30 min i ridhuset och Colins va såååå fin, precis som sist vi red där inne, varför måste hon gå så himla fint och bra nu när de bara är 9 dagar kvar :'(

2 bilder från i vintras på Helmer RC




I ♥ U - då, nu & föralltid


LÄS DETTA !!!

SÅ KAN DET GÅ NÄR MAN SÖKER AKUT HJÄLP PÅ STRÖMSHOLM.

Vid ca 14,00 2010-06-29 ser vi att vår ettåring Zvensson Svensson e. Chairman la Silla – Cortez – Chagall ligger och sover bredvid sina hagkamrater, en 2årig hingst och 2 äldre valacker. Även de sover, fast stående.

 

Ett par timmar senare ser vi att han fortfarande ligger, men har förflyttat sig ca 40m. Vi går då ner för att titta till honom. Han verkar vara på gränsen till koma och vi larmar veterinär. Vi täcker honom med fuktiga badlakan mot insekterna och tempar, 38,8. Vi fuktar hans mun med nappflaska och han sväljer lite av vattnet. Efter ca 25 minuter kommer Veterinär Kicki Granberg. Hon undersöker honom grundligt utan att hitta något konkret. Efter att han konfererat med vet på SLU ges cortison, vi vänder hästen och Kicki åker till kliniken för att hämta dropp. Inom en timme är vi igång att ge honom 5l natriumclorid med tillsatser och 2 l glucos. Sedan vaknar Svensson, gnäggar åt oss och vi får upp honom liggande på buken. Han dricker lite ur hink och börjar äta hö med god aptit. Vi känner hoppet spira. Kicki åker på ett annat akutfall men ringer efter en stund och föreslår att vi ska ge sirap under tungan. Det svarar han bra på. Så fortskrider natten. Han sover en stund, blir vänd och ligger ofta på buken och äter. Vet Kicki tar prover. Lever och njurvärden också normala.
Zvensson Svensson äter, dricker, kissar och bajsar. Han drar in benen fint under sig och vet Kicki gör bedömningen att han med hjälp av en lyft kan komma upp på fötter. Vi är givetvis medvetna att prognosen är dålig, eftersom vi inte vet varför han hamnat i situationen men allt vi hittills gjort har gett positiv respons. Hästen har dessutom högsta veterinärvårdsförsäkring för att kunna få bästa möjliga vård om det behövs. Den täcker även djurambulans men någon sådan som tog liggande hästar gick inte att uppbringa. Vi tömde vår transport på inredning, lånade upp en stor, stark pressenning och lyfte in honom i transporten med hjälp av underbara vänner och grannar. Zvensson var ovanligt stor. Lasse ringde och förvarnade Strömsholm om att vi skulle komma in. Han klargjorde situationen och berättade att han vägde ca 400kg.
Karl Johan 15år och jag rullar mot djursjukhuset.
Eftersom pressenningen var något stor så kom den att täcka hästens bakdel under transporten som tog ca 1,5 timme. Zvensson är alltså ganska svettig när vi kommer fram men lyfter på huvudet och gnäggar när vi öppnar framdörren. Vi går in på akutmottagnningen och anmäler vår ankomst. De frågar om vi behöver en vagn. Absolut svarar vi och ser att vagnen de hämtar tar 500kg. En hästskötare säger till sonen –"Ja, han väger väl runt 200kg"? -Jag tror han väger mer, han är så här stor, säger sonen och måttar vid näsan ( 160cm ). Oj, säger hästskötaren och ser förvirrad ut. De trodde alltså inte Lasse visste vad han talade om när han talade om att han vägde ca 400kg. Hästen har matat sig fram så långt han kan komma i transporten.. Där är en vingmutter som ser otäck ut. Någon hämtar en liten blå filt när vi ber om något att skydda hans huvud med. Vi får ingen hjälp att lägga dit den. Vi backar upp på rampen utanför entrén och fäller lastrampen. Redan i detta skedet klargör Veterinär Maria Sjöström att hon inte har för avsikt att försöka ta ur hästen ur transporten. Hon säger att det är väldigt vanligt att så stora unghästar som vår ofta drabbas av något liknande osteoscondros i nacken. Då kan de drabbas av snabbt kommande yrsel, säger hon. Det är hennes gissningsdiagnos på Zvensson Svensson. Mardrömmen har börjat.
"Reser han sig inte själv därinne är det ingen idé", låter hon oss veta. Hon klargör att deras erfarenhet är att om en häst inte kommit på benen inom 3 timmar efter en operation är det kört. På Strömsholm avlivas de alltid efter 6 timmar om de inte kommit på benen då. Så våran häst som legat ett dygn skakar hon bara på huvudet åt. Han ska resa sig själv inne i transporten, punkt slut.
Om jag vetat då att de på SLU kan vänta ut dem upp till 14 dagar, så länge hästen i övrigt är i god vigör hade jag stängt transporten och åkt vidare till dem.
Veterinär Maria Sjöström Lyssnar inte på när vi berättar om hur fint han svarat på olika behandlingar. Hon ringer inte Veterinär Kicki Granbeg förrän efter flera timmar, trots att vi tjatar. Massor av prover tas, som förmodligen redan Kicki tagit. Vi upprepar gång på gång att han inte kan resa sig inne i transporten. Vi frågar om de inte kan trumma ihop folk och lyfta ut honom. Finns inga stora starka karlar? Möjligtvis vaktmästaren, och han har nog ingen lust, svarar en hästskötare. Efter mycket tjat får vi i alla fall hjälp att dra honom lite längre bak i transporten med hjälp av den pressenning han fortfarande ligger på. Innan det låg han och sparkade förtvivlat ut genom framdörren. För att inte bli sparkade när de sätter dropp så bakbinds han med kobindslen. Sonen får kliva in till sin skräckslagna älskling och lyfta upp dem så att de kan binda droppet i takluckan. Vi känner vanmakt över att de inte verkar ha någon ambition att hjälpa honom upp. Hängmatta är bara ett stöd för hästar som redan kan stå säger Veterinär Maria Sjöström. Då det som händer är så orealistiskt och verklighetsfrämmande ber jag Veterinär Maria Sjöström att per telefon förklara för maken vad som händer. Till honom säger hon att hängmattan inte går att flytta från operationssalen.
När Zvensson vätskats upp ska han resa sig. Fast han inte kan. Och detta ska han göra skräckslagen i ett för trångt utrymme bakbunden med kobindslen liggande på en pressenning. I hans grimma fästs en longerlina. När vi försöker få Veterinär Maria Sjöström att försöka med sirap, som vi sett att han svarat bra på hemma, avfärdas det med att han fått glukos i droppet och att hans sockervärden var bra. Vi forsätter tjata om att dra ut honom. Men nej. Eftersom de som ska genomföra resningsförsöken är två normalbyggda hästskötare och en tillika veterinär måste jag och Karl Johan hjälpa till med det grymma djurplågeri som följer. Det dras i linor och kobindslen, slängs vatten på honom och manas på ( rappas ) med ändarna på longerlina och kobindslen. En gång kommer han upp på buken men eftersom hans ben är bundna kan han inte ens försöka att resa sig. Han försöker inte tillräckligt, säger Veterinär Maria Sjöström.
Jag vet inte vad klockan är når jag ser att vår häst har gett upp. Han är illa skavd av resningsförsöken och helt apatisk. Karl Johan och jag gråter och känner att vi inte har något val. En hästskötare frågar om vi vill ha en bit man, det vill vi och hon klipper av en tuss åt oss. Detta är det enda tecken på empati vi ser.
Veterinär Maria Sjöström avlivar honom snabbt och effektivt med gift. Fortfarande inne i transporten. Jag väljer att vara med och smeka hans huvud. Vill inte svika honom i sista stund.
Jag tvingas hjälpa till att dra ut min älskade häst död ur transporten, eftersom jag annars skulle få vänta med min otröstlige son till kl 9 på kvällen.
Kan du ta huvudet, frågar de okänsligt. Nej, svarar jag.
Kan du dra i svansen , frågar de då. Nej sa jag.
Jag kan dra i en lina om jag inte tittar på honom, sa jag. Och så blev det.
Jag skriver på några papper och vi stänger transporten med den nerkissade pressenningen och rullar hemåt i förhoppningen att allt bara är en ond dröm.

Morgonen därpå kommer chocken och självanklagelserna över att vi gick med på det vår häst utsattes för på Akutdjursjukhuset Strömsholm. Det vi bevittnat ger ångest.

Vi kan inte få vår häst tillbaka och kanske hade han inte klarat det ändå. Men han borde fått en ärlig chans och det fick han inte där. Med facit i hand skulle vi, tillsammans med vet Kicki Granberg försökt få upp honom med en kolyft hemma. Det kanske från början bara var ett blodsockerfall. Han var ju så stor, insekterna var hemska så han kanske inte ätit som han skulle. Vi får aldrig veta.

Hjälp oss sprida historien om Zvensson Svensson så kanske fler hästar och hästägare slipper utsättas för att i god tro söka vård där de möts av total brist på empati och ambition att kurera ditt djur. Åk hellre ett par timmar till så att ni blir bemötta på ett professionellt sätt. Hjälp oss varna andra för att förhindra att det händer igen, så kanske det som hände inte var helt meningslöst.
Tack alla underbara vänner och bekanta för hjälp och tröstekramar. Ert stöd är ovärderligt.


Håll koll



Stulna amstaff !!

 
Hija är en 2årig tigrerad amstafftik med mammatuttar då hon har valpar hemma.

Doffe är en vit amstaffhane med blå ögon och nedsatt hörsel. han har ett ovanligt utseende och specifika prickar vid nosen som lätt kan kännas igen.

Ser du dessa hundar så kontakta genast polisen!

Hundarna blev stulna utanför Coop Forum vid Stenby Västerås vid 9 tiden
den 13 augusti.

fler bilder finns på sanna ahlms facebook

0700721665 eller 0700721666. Det är nummer till
Sanna och Chrille. ägarna till hundarna.
 

Kopiera bilden och text lägg in på era bilddagböcker. Valparna saknar sin mamma !! Ser ni hundarna ute ring polisen dom kan finnas i hela sverige !!!!!!


Guess what ?

Collina ser numera ut såhär



Ngn som kan gissa va jag menar? ;)


<3<3<3<3


Saknar ord för hur fin Colis va idag, äääälskling <3 Dagar som idag känns de extra jobbigt att hons ka åka, bara 15 dagar kvar nu....


Lööördag

Är så sjukt glad att solen är tillbaka, trodde sommaren va över där ett tag men tack och lov inte :D
Ska strax åka ut till stallet och ta in hästarna. Blir en uteritt på lilla C idag, ska bli mys :) Va har ni gjort med era hästar? :)

Tänkte även passa på att be om lite hjälp ang. fodervärdskontrakt. är de ngt spec. ni tycker man ska skriva i de förutom de som redan står i dom färdiga som man kan köpa? :)

Colis sommaren 09 ute hos mamma och pappa


Inte så hästlöst trots allt

Nää de verkar inte så trots att Collina åker om några veckor :) Alla är så himla gulliga och säger att jag är så välkommen så att rida deras pållar, gulliga ni är allihop. För inte kan jag klara mig utan hästarna heeeelt heller :P

Hade fö. en urmysig tur på min stressboll idag, undan gick de och de va sååå härligt, skrittade ut med Jessica på Stella först och sen joggade jag runt golfbanorna. Släppte Collina fullt ut på vägen hem, vet inte vem som njöt mest :') De är nog de jag kommer sakna allra mest, dom snabba härliga galopperna på henne <3 självklart också alla ggr jag bara suttit inne hos henne i boxen och bara tittat på henne, känt total lycka över att hon faktiskt är min <3

Att ha häst har verkligen både sina för och nackdelar, precis som allt annat i livet. Men hon kommer få de sååå himla bra hos familjen Erikssonn, är helt övertygad om de :) Kändes rätt redan från början. Mamma och jag ska nog åka dit ngn dag nästa vecka, kolla in hur mitt hjärsta ska få bo :)


Vill passa på att tacka alla som stöttar mig så mkt i de här, tack <3 Ni andra, med era anonyma kommentarer orkar jag inte ens bry mig om, tänker inte ens publicera de ni skriver, de är jobbigt nog som de är och at ni inte tar hänsyn till de visar bara vilka känslokalla svin ni är, tragiskt nog.


Nää sova nu, natti  ♥


22 - My love <3

Hittade lite bilder på Colis som jag inte lagt upp, sötaste hezten <3

Lycklig häst ?



Smidig häst ?



Ren häst ?



Normal häst?


:'(

De sägs att man inte vet vad man har förens man förlorar de, men jag vet redan va jag har - världens bästa lilla häst <3 Är väl därför de gör så jävla ont... Va faan har jag gjort? :'(


23 - Liiite piggare

Tack och lov känner jag mig lite piggare nu, efter nästan 3 dagars sängliggande. Ska åka ut till pållplutt snart, kanske man kan samla ork till att skritta ut monstret en sväng iaf, vi får se hur de blir :)

Måsta åka och köpa kontrakt här ngn dag också och fylla i egna punker va som ska gälla, började skriva ner allt jag kom på för ett par veckor sen faktiskt, tycker jag va ganska smart :)

Tänkte slänga upp lite täcken här i bloggen om en stund, har en del som ska säljas, några av mina bloggläsare som behöver täcken i 135/145 ? :)

En dag är de du och jag igen <3


Oväder

Åskar och blixtrar som satan untanför mig och är tydligen likadant i stallet för pratar med Andrea nu som sa att de känns som att hela stallet ska rasa! Hoppas inte min bebis är alltför rädd bara :'( <3


24 - Sjukling

24 dagar kvar med min fina tjej och jag ligger hemma och är dödsjuk så hon får vila idag med, samma sak igår men Krister är snäll och kör ut mig ikväll så jag kan ta in dom och fixa till Collina :') Men vill ju ta vara på varje dag med henne, rida, mysa och bara vara, för snart är de Rosanna som får ta över allt de där, hon som kommer få världens bästa kompis <3

Jag & Colis hos mamma och pappa sommaren 09


Nää nu ska jag fortsätta kurera mig med te, piller och sömn, hörs sen !


Magkänslan

Aa då verkar de som att lilla C har fått ett nytt hem, ringde dom blivande fodervärdarna nyss och mamman skulle ringa upp imorn så skulle vi prata igenom allt.

Tror de blir riktigt bra de här även om hjärtat går i tusen bitar, nu börjar de sjunka in, att hon verkligen ska åka..
Men bättre familj kan jag nog inte hitta, hade en bra känsla redan innan dom provridit. Dom bor inte alltför långt bort heller så de är ju skönt.

Ska åka ut till stallet om några timmar, ska nog tömköra henne lite idag så hon får jobba igenom sig ordentligt :)

I'm gonna miss you soooo much :'(


Svar på tal

Frida: Kan du inte skriva varför du ska låna ut henne helt istället för en halv fodervärd?

Svar: Förstår inte riktigt frågan men jo visst kan jag de, jag kommer inte ha råd helt enkelt, de är den största anledningen. Just nu har jag råd men i vinter där ngn gng kommer de bli tufft. Men de är inte den enda anledningen, jag måste börja spara pengar till mitt körkort som jag äntligen får ta i dec, lr aa jag får lagligt börja övningsköra då iaf så ska kämpa som faan för att fixa de. Måste hitta ett jobb snart också, har ju haft arbetsträning nu ganska länge. Med tanke på hur svårt de är att få jobb i dagsläget, oavsett om du har utbildning lr inte så måste jag kuna ta de jobb som jag kan hitta i princip och har jag då både lägenheten och Collina att betala för varje mån så blir jag beroende av en ganska saftig lön för att de ska kunna gå runt ekonomiskt. Håller även på att renovera min lägenhet och har massor kvar så de kostar ju också tyvärr, som allting annat. Därför ska hon ut på foder i minst 1 år nu. Hoppas de dög som svar.


<3

Jag känner redan hur jävla ont de kommer göra utan dig, inget kommer bli sig likt <3



Jag älskar dig, min finaste <3


Bloppis

Ridstövlar: Mountain Horse Richmond High Rider
Stl: 38 med normal skaftvidd
Pris: 1500 kr



Jacka: Kingsland
Stl: xs unisex
Pris: 750 kr


Jacka: Jacson reflex
Stl: 36/38
Pris: 150 kr



Jacka: Sjöhagen Wear
Stl: L (ganska små i stl)
Pris: 120 kr


Bloppis

Här kommer lite träns + tillbehör :)


Pullarträns med bling
Stl: Cob
Märke: Claridge House
Färg: Svart
Pris: 250 kr (gummityglar ingår)



Remontnosgrimma
Stl: Cob
Märke: Claridge House
Färg: Svart
Pris: 70 kr (endast remontnogsgrimman dvs ej resten av tränset)



Hackamore
Stl: Full
Märke: Minns ej
Färg: Rödbrun
Pris: 100 kr






Bloppis

Här kommer lite tömkörningsutrustning :)


Tömkörningsgjord helt i läder med fasta ringar, fint skick. Säljes komplett med lädertömmar och underlägg i vitt tjockt teddy.

Stl: Full (går att reglera till ponny också)
Märke: Globus
Pris: 750 kr




Tömkörnings/longergjord i läder. Nästan inte alls, max 10 ggr.

Stl: Full (går att reglera till ponny också)
Märke: Hööks
Pris: 250 kr



RSS 2.0