Jaha....

Provridningen gick skit, orkar inte säga mer än så här i bloggen. Collina va snäll iaf, envis men aa gjorde inget dumt lr så så de va ju skönt iaf.
Får hoppas att ngn annan hör av sig på annonsen iaf. Om ni känner ngn duktig här i sthlm som letar medryttarhäst så säg till :)

Hjälpte Annelie lite i ridhuset sen när hon red Bosse, jättenyttig övning iaf som jag tror jag ska göra med Collina imorn.


HAHAHAHA

Vet att de här är en hästblogg men måste bara lägga upp den här, så jävla skön hahahaha xD



Sol bad och jobb

Har precis kommit hem efter att ha vart i gladö och solat och badat med Amanda :)

Nu ska jag till jobbet och rida Fiddi, Itsi och Collina :) Vet inte va jag ska göra med dom 2 första men Collina ska iaf få gå en galopprunda bort mot lida :D


Underbar <3

Fiddilini Nolinge - fina underbara häst  ♥
Kan inte beskriva känslan av att sitta på den hästen, så jävla härlig :')
Red ut på henne hela vägen bort till lida med Andrea på Contiq, hur mysigt som helst hade vi :) Älskar den där stora bruna hästen <3

Collina då, hon blev skodd av Lotta imorse, gick mkt bättre än sist så nu är hon fin om tassarna igen :)
Tog hacket idag och skulle rida lite barbacka på ridbanan men de gick skit och jag orkade inte ta en fight med henne så hon fick leka av sig i ridhuset ist över ett sockerbitshinder vilket va väldigt uppskattat :P

Imorn ska vi ut och galoppera bort mot lida så hon inte har massa överskottsenergi på onsdag när hon kommer och provrider haha xD


Bloppisen

Sänker priset på nättäcket från BackOnTrack då jag måste bli av med de. Pris 900 kr


Mitt <3

Sent inlägg men vart lite upptagen tills nu. Blev lite lätt jobb barbacka på bebis idag, hacket glömde jag tyvärr hemma men skrittjobbade henne lite på ridbanan iaf, mkt lösgörande och sidvärtes genom små volter, finis va hon :)

Tänkte göra lite samma sak imorn fast över bommar på ena långsidan, såg att Astrid hade tipsat om de i sin blogg så tänkte jag skulle pröva :) Fö. så är vårat ridhus stäng i 1 v fom. morn då vi ska byta underlag, kommer nog bli toppen när de är klart :D Tills dess får vi väl hoppas på bra väder så vi kan va på ridbanan och ute i skogen ;)

Nu ska jag sova, hovslagaren kommer imorn bitti, natti !

Collina sommaren 08


Stallet snart

Ska snart åka ut till Collina och fixa allt till henne, ska jogga henne lite tror jag :) Prova hacket också, va jättelänge sen jag red på de så tänkte testa idag :)
Sen hämtar förhoppningsvis söt upp mig, Collina blir nog glad att se han :) :)

Va har Ni gjort med era pållar idag? :)

Collina & R sommaren 08


Nytt till bloppisen

Nästa sak ut på bloppisen är också från Back On Track fast denna gng är de ett nättäcke. Storlek 125 men dom är stora i storlekarna så mer som ett 130-135 :) Fint skick och mest använt vid transport och då och då under nattetid. Precis som med ryggvärmaren kan jag ta bilder på de om så önskas.

Pris: 1200 kr, BVSA


Jobbelijobbat

Trots att de vart midsommar så har jag inte bara vart ute och haft roligt utan jobbat lite också, vilket iofs också är roligt men ändå :)

Hästarna skötte sig superbra igår, underbart väder också så allt va toppen!
Idag vaknade jag inte förens 17.42 haha, sliten? Jaa de vill jag lova men bara kravla sig upp ur sängen och åka till stallet och jobba, Började med att fixa allt till Collina så de va klart och tog in henne från hagen. Hon fick vila idag, hon har gått på lite halvfart nu under midsommar, hon är så seg på att återhämta sig efter alla nubbar så tyckte hon förtjänade lite vila ;) Sen red jag ut på Itsi och träffade på en superfin älgkalv som stod på åkern, avslutade med lite galopp på ridbanan. Sen dags för Stella, red en snabbis på ridbanan sen vart de att gå över sockerbitshinder med Ulla och Fiddi, osch självklart är de sååå mkt roligare att HOPPA över ist för att GÅ så jaa jag och Kati fick oss ett och annat skratt när vi ledde runt dom där i ridhuset haha :P

Från de ena till de andra så har jag fått svar på annonsen om medryttare så blir att börja med provridning i veckan ev. Känns bra men ändå jobbigt :/

Nu är de dags att sova iaf, sjuuukt trött. Hoppas alla ni hade en lika trevlig midsommar som jag hade :)


Medryttare sökes



Jag söker en duktig liten ryttare till mitt 8-åriga fullblods sto Collina. Jag känner att tiden inte riktigt räcker till och jag skulle vilja ha någon som hjälper mig att rida henne 1-2 dagar i veckan, kanske mer för att sen ev. ta henne på foder vid årsskiftet. Collina är en speciell tjej som är lite av en enmans häst och hon väljer sina ryttare och jag vill hennes bästa därför kommer jag inte ha bråttom att hitta en som kan hjälpa oss. Hon är absolut ingen nybörjar häst och jag ser att du är helst över 18 och vet vad det innebär att ha en häst. Tranas både i hoppning och dressyr varje vecka. Finns otroligt mycket mer att berätta om min lilla tjej, fler bilder och filmer kan skickas. Du bör inte va alltför lång då hon bara är lite drygt 152 cm i mkh. Collina står i grödinge med tillgång till ridhus, ridbana och otroligt fina ridvägar. Första kontakt sker vid mail. 
 

[email protected]


Yes !!

Jessica ringde nyss, behöver bara rida Fiddilini och Ulla imorn och sen gå över lite bommar med Itsi och Stella vilket betyder att jag kommer iväg och kan fira midsommar skapligt tidigt iaf :D Tar 05.57 tåget ut till stallet, framme 06.40 och sen åka hem igen med 10.32 lr 11.32 bussen :)

Nu ska jag knåpa ihop en medryttarannons......


Midsommar snart då

Ja imorn är de midsommar, shit va jag längtar :D

Missade tåget med typ 5 sek när jag skulle till stallet idag, gaanska surt vill jag lova. Tog de som gick en kvart senare iaf men ist för att sitta i tumba sen och vänta på nästa buss som skulel gå typ 1,5 timme senare så tog jag bussen till vårsta och tog en promenad sista biten, tog 22 min och sen från Karlslund efter att jag chillat på bryggan och plaskat med fötterna i vattnet en liten stund med Viccis så tog jag cykeln upp till Nolinge så lite motion har jag fått idag iaf :D Sen va mamma va snäll och hämtade mig för hon skulle lämna lite saker, fett skönt :)

Imorn då, ja innan jag kan dra iväg och fira midsommar blir de supertidig tripp till stallet, har MINST 3 hästar att rida på morgonen, vet mer exakt när Jessica ringt. Blir nog jävligt svårt för mig att hinna med bilen kl 10.30 från huddinge imorn så får nog ta mig ut på egen hand till firandet, mindre kul men så är de ibland :P

Va ska ni göra på midsommar? :)


Onsdag

Ni kan ju kanske läsa lite mellan raderna och inte dra så snabba slutsatser om allting.
Jag har verkligen inte tröttnat på Collina lr hästar. Jag har bara kännt att de har varit lite mkt på sistone. Men ska sanningen fram så ska jag leta efter en medryttare till Collina 1 - 2 ggr i veckan. Mest för att jag sj ska få lite mer tid över till vänner osv. Så nu vet ni :)

Fö. så gick träningen jättebra igår, är jättenöjd med både mig och Collina, kändes verkligen toppen!!


.

Så mkt tankar som snurrar i mitt huvud just nu.

Hur mkt jag än älskar Collina och stallet och allt så kan jag inte blunda för att jag saknar att ha ett liv utöver stallet, att kunna köpa va jag vill, att kunna gå ut på krogen med kompisarna utan att behöva oroa sig för att pengarna inte ska räcka till.

Usch jobbigt just nu..


Lite saker till bloppisen

Tänkte jag lägger upp lite saker varje dag :)

Först ut är en ryggvärmare från Back on track. Knappt använt den, mest legat i sadelkammaren då jag fick ett BoT täcke strax efter jag köpt ryggvärmaren. Finns fler bilder för den intresserade.
Pris: 400 kr.


Svaren från frågestunden

Fråga: Hur ser du på igångsättningar? Tänkte eftersom Collina vilat sedan förra fredagen och du tränat markarbete idag. Är absolut inget illa menat, skulle bara vara kul att höra hur du tänker för alla tänker vi ju olika!!

Svar: Om du läser lite nogrannare så ser du att jag red henne senast förra fredagen, jag skriver inte ALLT jag gör i bloggen men hon har longerats varannan dag fram till torsdagen då red jag ut på henne sen vilade hon fredag och lördag så började jag rida igen i söndags. 2 dagars ridning innan markarbete ser jag absolut inte som ngt konstigt. Hon går i stor hage hela dagarna så rör på sig gör hon garanterat ändå. Sen markarbete för mig är mest dressyr, hoppar aldrig högre än sockerbitshöjd på tisdagarna när de är markarbete. För en häst med så god kondition som Collina har anser jag inte att de behövs så mkt mer 'igångsättning' efter den lilla vilan hon fick.


Fråga: Vad har du för utbildning? :)

Svar: Jag gick aldrig gymnasiet så jag har ingen utbildning alls om man tänker i skolväg :)


Fråga:
1. Hur många hästar har du haft?
2. Vilken är din bästa framgång med nån av dom hästarna du haft?
3. Hur länge har du haft Collina?
4. Vad har du för utbildning?
5. Vad jobbar du med?
6. Läser du andras bloggar? Isf vem/vilka?
7. Finns det någon häst som du blivit riktigt rädd för?
8. Vad anser du om att använda våld mot hästar vid träning ex. använda spö när en häst vägrar på ett hinder?
9. Vad tycker du om NH?
10. Har du ridit på ridskola?

Svar: Oj många frågor, kul :D
1. Jag har haft 2 st som jag ägt sj och de är Mysan ( finns ett inlägg om henne
här ) och Collina. Sen har jag haft 2 foderhästar, Orry och Sessan. Har även haft några hästar som jag i princip haft som mina egna och såklart även medryttarhästar men alla dom orkar jag inte rabbla upp :P
2. Eftersom jag aldrighar vart ute och tävlat lokalt lr så utan bara massor av CR och typ Pay&Jump så storsta framgången ridmässigt ´är absolut för snart 3 veckor sen när jag och Collina va med på Karlslundsmästerskapen och VANN :D Vår första blå/gula rosett :) :)
3. Jag tog hem Collina den 17 oktober 2007 och hade henne på foder till den 5 februari 2008 då vi köpte henne så jag har haft henne i 2 år, 8 mån och 1 dag, idag hihi :)
4. Samma svar som jag skrev där uppe, gick inte gymnasiet så skolmässigt har jag ingen utbildning.
5. Jag jobbar på Nolinge Hästgård, rider mest där och åker med Jessica på tävlingar men jobbar även lite i stallet med allt annat som kan behöva göras när de behövs :)
6. Ja de gör jag fast inte så många kända bloggar, läser mest mina vänners faktiskt :) Dom jag läser regelbundet som är hästbloggar är
Linas, Tess, Sofies, Astrids och några till sen läser jag mina andra vänners 'vanliga' bloggar hihi :P
7. Nej, faktiskt inte va jag kan komma på :)
8. Våld och våld med att använda spö vet jag inte om jag tycker de är men de finns ju gränser. Beror ju på av vilken anledning hästar vägrar :P
9. NH är ngt jag tycker är riktigt intressant och använder mig mkt av i allmänheten med Collina av de som jag kan/vet om de fast kanske inte så mkt osm jag skulle vilja :P
10. Ja visst har jag de, red på Gladö RS från att jag va 7 - 16 år, slutade ett år efter att jag fick min första häst, Mysan.


Fråga: Vad tycker du om bloggen klackarnaitaket.blogg.se som var på Blogawards i höstas?

Svar
: Har faktiskt aldrig vart inne på den innan jag fick länken nu men jag ögnade igenom den lite men va väl inget där som jag fann tillräckligt intressant för att fortsätta läsa :P

Bloppis ?

Tänkte kanske ha en bloppis imorn, bara hästprylar om ni skulle va intresserade av de kanske? (:

Allt från schabrak till sadlar typ, massa grejer iaf :P


:'(

På många sätt vill jag aldrig att den här vägen ska delas av så jag måste välja men jag vet att vägen inte är lika lång som jag önskar att den va och att jag kommer komma till vägskälet förr lr senare


I <3 U

Nu ska jag åka ut till min prinsessa <3



Markarbetsträning ikväll :)


Måndag

Stallet gick jättebra idag, supermysigt :) Va ute och red med Viccis och Tessan. Collina fick agera modig mormor åt dom hälften så gamla ( 4 år ) bebisarna Kajsa och Rynta borta vid sandtaget, ängarna och runt golfbanan, jätteduktig va hon, helt exemplarisk och visade småttingarna att de inte alls finsn ngt att va rdd för när man är ute, allt är jättekul, haha :D Hon har verkligen blivit så himla duktig min lilla tjej, är superroligt att rida ut på henne, inga dumheter lr ngt och hon rullar på så fint i både traven och galoppen - l y c k a !

Va tänkt att jag skulel rida Fiddi i ridhuset också men vi skulle släppa ihop Tellie ( fd. Lord ) och Risini i en sommarhage men den va inte riktigt hel och sen hade Tellie sönder den igen så de tog sin lilla tid att fixa de så vart sent och jag behövde åka hem så Fddi fick vila ist :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och somna till en film så jag orkar upp imorn bitti. De är ev. träning på Runsten imorn, får se om Jessica hunnit bli frisk tills imorn bitti och orkar rida annars blir vi nog kvar hemma på gården.

Glöm inte bort att frågestunden fortf håller på! Jag svarar på alla frågor på torsdag om de kommit in tillräckligt många :)

Imorn kommer film också från när vi släppte ihop grabbarna i sommarhagen ikväll :)


På g

Sovmorgon idag, sjukt skönt :) Ska snart åka ut till stallet, har bara Collina att rida idag va jag vet så de blir en joggingtur i skogen :) Inget jobb imorn va jag vet men på torsdag jobbar jag hela dagen så sover i stallet ons - tors.

Collinas veckoplanering ser ut som såhär

Måndag: Jogging i skogen
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Ut och galoppera
Torsdag: Dressyr
Fredag: Hoppträning lr löshoppning

Ve inte hur helgen blir för Collina eftersom jag följer med Jessica på meeting i mariefred.

Du är min framtid ♥


Cowboy söker cowgirl <3

Fredrik och Josef kom och hälsade på mig i stallet idag :) Höll på att jogga Collina i ridhuset när dom kom så när jag va klar fick Josef låna henne lite, sååå duktig som tom, travade lite när jag sprang brevid och höll i hahahaha fick stanna på mitten för kunde inet andas för jag garvade så mkt hahahahaha xD

Fö. är Josef the cowboy singel och letar efter en egen cowgirl ;) Intresseanmälan lämnas i kommentarsfältet !




Söndag + frågestund

Schemat idag ser ut som så att jag ska börja rida Collina igen, hon har ju vilat sen förra fredagen så de ska bli ruuuligt :) Men först ska jag åka till Runsten med Jessica och Kim :D Inget tävlande idag utan bara dit och kolla, kuligt :)

Tänkte aTt vi kan sätta igång en F R Å G E S T U N D, va ju ett tag sen :) Så FIRE AWAY !!!


Lite bilder

Har fått lite bilder från en tjej som fotade mig och Collina på Pay&Jumpen för några helger sen och även från Karlslundsmästerskapen :) Väntar dock på fler från henne så de kommer mer sen :)














Sommarbete

Sommaren är ju här sen en tid tillbaka och många har nog släppt ut sina fyrbenta vänner på sommarbete redan. Men alla gör ju inte likadant på sommaren med hästarna så därför tänkte jag kolla med er hur ni gör med era.

Går dom på bete dygnet runt, går på bete på dagarna, inte  bete alls? :)


Collina
går i gräshage sen ett bra tag tillbaka fast samma timtal dvs. kl 8 - 15 med lunchhö kl 11.30 men ska snart få börja gå i större sommarhage med ordentligt bete fast sova inne. Dock inte klart än om hon ska fortstta gå sj lr om vi ska pröva slppa ihop henne med ponnyn :)

Collina sommaren 09 i stallarholmen


Länge sen

Jag vet att jag inte bloggat på nästan en vecka nu, förlååååt :( Samtidigt så är ni inte så himla bra på att kommentera heller så har vl kanske inte jättelust kanske men men.

Största anledningen är att jag inte riktigt haft tid lr ork, har haft gaaanska fullt upp på sistone.

I måndags hade jag 5 hästar att motionera, longerade Fiddi och Contiq, red Ulla, Isti och Stella. I tisdags red jag Ulla, Stella, Itsi och sen Fiddi på markarbetsträningen. I onsdags red jag Itsi, Fiddi och sen Contiq för Jessica i ridhuset. Så har vart gaanska mkt hästar att rida i veckan och de har vart superroligt. Speciellt eftersom bebisgrabbarna som jag brukar rida mest är relativt nykastrerade och ska ut på bete snart så dom är jag utan tills i höst då allvaret börjar för dom :D

Igår va vi på runsten för Jessica tävlade Itsi och Contiq och hon va nolla med båda 2, hon va 8a med Itsi :)

Jag & Fiddilini 'Fiddi' Nolinge


Collina då va händer med henne? Hon har fått vila helt efter i fredags så hon har bara gått i hagen och mumsat gräs. Knde att de har hänt så mkt med henne nu utvecklingsmässigt både i kroppen och knoppen så hon fick ett välförtjänt break. Fö. fyllde hon hela 8 år igår så nu är hon officiellt vuxen :D Skrittade ut henne en sväng igår så hon fick röra lite på sig iaf :) Ska sätta igång henne igen på söndag är de tänkt för jag ska va heeelt hästledig imorn, asskönt :D Min syster tar nämligen studenten imorn så jag åker ut till min familj i stallarholmen ikväll och blir där tills på lördag kväll :)

Ikväll tänkte jag ta upp ett ämne här i bloggen som jag tycker är ganska intressant just för att alla gör så olika, nämligen sommarbete. Så kika in under kvällen :)


En gng för alla nu

En gng för alla nu så vi slipper tjatet om spöt, tröttsamt.

Jag på henne med spöt när jag kände att hon stod emot lite och tappade lite sug, känns väldigt väl på henne när man rider även om de ser ut som att hon kommer i ett väldigt bra tempo de enda jag undrade lite va varför jag mot ena hindret la på spöt lite typ ett galoppsprång innan hindret, nervositet i guess?

Så nu med de ur värlen kanske vi kan börja kommentera ngt roligare ist? (:


Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett träns från Dyón hos Lovicious, skulle ju inte sitta helt fel ;)



http://lovicious.blogg.se/2010/may/junitavlingen-vinn-ett-dyontrans.html


Sommar och sooool

Ja de är de väl ingen som har missat att de är? :D Därför blir de lite dåligt med update, att va utomhus prioriteras liksom före bloggen ;) Så that's why bloggen är dåligt uppdaterat och utan ngt vidare roligt :P

Nu ska jag iaf dra till jobbet strax, är nere på ridskolan på fm idag med Viccis och hjlper till med ADHD barnen som vanligt på torsdagar.

För Collinas del blir de antingen hoppträning lr uteritt idag, ej bestämt mig än :)


RSS 2.0