Uppblåsbar säkerhetsväst

Kollade runt lite  nyss och hittade den här uppblåsbara säkerhetsvästen, Point two proair och tycker den verkar helt fantastisk. Jag som rider så mkt unghästar nu skulle verkligen behöva en väst men rider inte med de då jag känner mig obekväm och stel i de ( ja även racesafe och liknande med små plattor i ) men denna verkar ju helt toppen, som vilken vanlig tunn väst som helst TILLS man ramlar av då den blåser upp sig. Man fäster den i sadeln och vid fall så blåser den upp sig inom loppet av 0.1 sek, sjukt snabbt ju :O Frågan är bara om man typ hamnar lite ur sadeln om hästen hoppar till, kommer efter i ett språng lr ngt liknande om den blåser upp sig då också, är ju mindre roligt :/
Ngn som vet mer lr vet vart man kan köpa den, pris, om den är godkänd i sverige osv? :)

Verkligen ngt jag skulle kunna tänka mig att införskaffa, helt klart!





Va tror/tycker ni? :)

Om ni klickar här så kan ni läsa lite om hur den räddade fälttävlansryttaren Owen Townend vid hans fall under VM i Kentucky


Jaaaaa

De roligaste jag har gjort idag är att skratta hejdlöst med Sia samtidigt som jag suttit och gått med i typ alla hästgrupper på FB hahaha vart så inspirerad att jag startade en egen - "Vi som köper moröter för att folk ska tro att man har häst" GÅ MED !!!!

Collina fick vila idag, dvs. ingen hoppträning för hon trampade av sig en sko när vi red igår :(


...

Jättejobbig dag idag så jag orkar inte skriva ngt. Daniel åker tillbaka hem till england imorn så aa vi har sagt hej då idag :'(
Blir verkligen inte desamma utan han. Va sjukt jobbigt att säga hej då, inte ofta jag träffar människor som jag känner mig så close 2 efter så kort tid men aa, inte mkt att göra.. jävligt jobbigt iaf och de påverkade väl de mesta humörsmässigt idag..

Ska åka hem till en tjejkompis nu, hörs imorn efter jobbet, borde va hemma runt 17.00 imorn så ni kan väl skicka förslag på va ni vill läsa om så kanske jag blir på lite bättre humör :)


Mi lajki <3

Blv gaanska så sugen på detta som jag hittade idag :D



Om ni klickar på emmishopens banner som jag har uppe på min blogg till höger så hittar ni de på deras hemsida :)


Bloggtävling

Klicka här för att va med du också :)


Hästapållarna

Här följer lite kort info dom hästarna jag rider i stallet :)


Tortellini Nolinge "Tårtan"
Hingst f. 2005

e. Irco Mena
u. Schabrina
ue. Lando



Har ingen ny bild på Risini så får bli en fölbild :D Minst lika fin nu :D

Risini Nolinge
Hingst f. 2007

e. Upsilon van de Heffinck
u. Schabrina
ue. Lando



Tagliatelle Nolinge "Greven/Lord"
Hingst f. 2007

e. Sandreo
u. Capellini Nolinge
ue. Akribori



Juvetus Nolinge "Juve"
Vallack f. 2005

e. okänd
u. Amore Van De Rosehoeve
ue. Quickfeuer van Koekshof


Så där har ni :) Info om Collina behövs väl knappast? xD


Slänger upp några bilder på Lingon också som jag tog idag :)




Linguini Nolinge "Lingon"
Hingst f. 2009

e. Hamilton
u. Schabraina
ue. Lando


Bedtime soon

Aa blir att sova strax, ska åka 7.57 hemifrån imorn. Ska rida Lorden och Juventus, kanske Tortellini också och så ska jag träna Collina för Jessica också. Tränar för Jessica gör jag ju iofs jämt när jag ride hennes hästar :P Lär mig så sjuuukt mkt hela tiden, jättekul :D

Ska försöka skriva ett inlägg imorn om hästarna jag rider, lite kort info med stam och ålder typ :) Ska försöka fota lite mer på alla sötnosarna imorn också :) :)

Men nu dusch sen duna, natti !


Home again

Jobbet gick ganska fort idag kändes de som så de va rätt skönt :)

Red ut Collina sen tillsammans med Johanna på Sessan. Vi red bort mot sandtaget, huuuur fint som helst va de, underbart! Collina ska lätt gå kondition där MINST 1 gng i veckan :D På vägen hem red vi längs golfbanan och där va de mkt att titta på, helt plötsligt va människor gaaanska så läskiga men vi överlevde ^^

Fint va? :D




Nya ridbyxorna från Mountain Horse som jag fick av Jessica häromdagen, älskar dom <3



Off to work

Nu ska jag snart sticka till stallet och jobba, hemma igen till 17.00 typ :)

Ska skritta ut Collina också så hon får röra sig lite, hon har ju stått 2 dagar nu eftersom hon fick kolikkänningar i onsdags kväll.


Puss & Kram !


Saknad <3

Jean Mystic 'Mysan'

Ibland rusar minnena förbi och jag tänker på all tid med dig och ögonen fylls med tårar. Jag saknar dig så frukstansvärt mkt. Kommer aldrig ha ett sånt band till en häst igen - de va du och jag mot världen. Men en dag fick jag ta beslutet att stå ensam kvar. De va och är fortf de svåraste beslut jag nånsin behövt ta. Om de bara hade funnits ngt jag kunde gjort. Men jag blev stående utan ngt direkt val, glämmer aldrig veterinärens ord,

'Hon kommer tyvärr aldrig hålla för ngt annat än att gå som promenadhäst. Gå i hagen gör henne inget och att skrittas ngn gng ibland. Men mkt mer än så är jag rädd att hon inte håller för. Jag säger inte åt dig va du ska göra, men du känner henne bäst så jag tror du förstår alternativet'

Där stod jag, vid sidan av min bästa vän och hörde hur veterinären, med lite finare ord sa att min häst ska dö.
Jag fattade beslutet omedelbart, inombords. Helt förvånande faktiskt. Jag visste att livet som promenadhäst inte va ngt som skulle göra henne lycklig, hade vart djurplågeri att behålla en sån levnadsglad och energisk häst och bara ha henne i hagen. Jag såg hur hon förvandlats dom 3,5 mån som hon fått vila, såg hur olycklig hon kunde se ut ibland när jag satt i skolan och tittade ut och såg henne gå där, dag in och dag ut.

2 veckor fick vi att ta farväl, hon gick på ganska starka smärtstillande så hon inte behövde känna ngt och helt plötsligt fanns där min underbart goa häst som varje gng hon fick syn på mig kom i gull galopp genom hagen och gnäggade. Hon som varje natt som jag sov hos henne la sig ner bredvid mig med sitt stora bruna huvudet i mitt knä och slöt ögonen. Aldrig har jag upplevt en sån känsla med en häst och kommer nog aldrig göra heller.

2 veckor fick vi att ta farväl, jag tog vara på varje sekund med henne dom veckorna, va knappt i skolan ens, mest va jag bara hos henne, sat ute i hagen och bara tittade på henne. Sov hos henne så gott som varje natt.

Den 25e nov kom alldeles för snabbt. De hade hunnit komma snö, som du älskade så mkt. Spenderade flera timmar med att rykta dig den morgonen. 13.08 kom lastbilen. De va först när jag såg bilen komma som jag verkligen förstod, nu är de dags. Han va så himla ödmjuk och go med henne. Hälsade på henne i stallet, berättade vilken fin häst jag hade men de visste jag väl redan, världens finaste häst och där kom han, han som skulle ta henne ifrån mig. Vi fick lite tid ensamma ute på gården för hon vart orolig, som om att hon med ens förstod va som skulle hända och självklart tror jag hon visste de. Vi stod på baksidan av stallet och och hon mumsade i sig ur hinken som va full med berfor, havre, äpplen och morötter. Han frågade om jag va redo. Redo? Va är de för fråga egentligen i en sån situation? Jag nickade lite lätt, rösten bar knappt men jag sa 'jag älskar dig' en sista gng och pussade henne på mulen. Sen kom skottet, samtidigt skrek jag för allt jag va värd, kastade grimskaftet och rusade in i armarna på pappa, sa åt honom att ta tillbaka henne men självklart kunde han ju inte de, de visste jag ju. Jag gick tillbaka till henne, satte mig vid sidan och strök henne över halsen, hon va fortf varm och de ryckte fortf lite lätt i benen på henne. Jag frågade honom om han verkligen kunde säga att hon är borta nu, hur vet vi de? Han sa åt mig att kolla på hennes ögon, och jag vet inte hur många av er som har tänkt på de tidigare hur hästögon verkligen ser ut, jag hade inte de iaf, jag trodde jag hade. Jag tittade och såg med ens att hon inte va kvar, ögonen va helt tomma.

De är 5½ år sen nu sen jag förlorade henne, min första egna häst men än idag gör de så frukstansvärt ont ibland när jag tänker på henne. Saknade efter henne försvinner nog aldrig.


1996.04.18 - 2004.11.25


















Vila i frid min prinsessa, evigt saknad  ♥


?

Varför måste jag ställa så höga krav på mig sj? Varför kan jag inte bara va glad över de som går bra ist för att såga mig sj som en viss person sa idag. Tack för allt idag, dina ord va kloka och väldigt sanna.

Tack jessica för en ledig + hästfri dag imorn, de är verkligen välbehövligt <3

God natt för nu orkar jag inte sitta här längre.


Sjuk häst

Gick upp till ridhuset med Collina igår kväll för att tömköra henne men hon va inte sig sj, ville inte framåt och såg allmänt hängig ut så gick in efter bara 15 min med henne och hann inte ens ta av henne gjorden innan hon la sig ner. Collina ligger ALDRIG ner i stallet lr så när de är folk där och dom får ggr hon gjort de har vart när hon haft kolik. De va de som hände igår, lr aa kolikkänningar iaf lr kanske ngt med blindtarmen.
Höll på ganska länge iaf, gjorde allt man ska göra, pratade även till och från med vet. i telefon. Efter jag vart uppe och gått i ridhuset med henne för 2a gng så la hon sig bara ner, hon va så himla trött stackarn. Så länge hon ligger ner, utan att rulla så är de ok, för hon är nog ganska trött sa vet. Så jag satt bara hos henne i boxen på slutet av kvällen. Underbara Viccis höll mig sällskap också och kom med mat till mig :') <3 Valde att sova kvar på Nolinge då jag inte ville lämna Collina så jag ställde alarmet på ringning 1 gng i timmen fram tills imorse så gick jag ner och kollade till henne och de va ingen fara under natten och idag va hon pigg och glad i hagen så de känns jätteskönt.

Min lilla bebis <3









Man ser verkligen att hon är sjuk, snuttan <3


Bara 2 st

Tog lite sovmorgon imorse, lr aa jag tänkte ta de iaf tills en viss person, nämner inga namn men hon börjar på J och slutar på osse fick för sig att ringa mig och påminna om våran brunch idag :P

Iaf så blir de stallet på em idag, åker ut vid 16.30 men gör inget för har bara Juve att rida idag och sen Collina också som bara ska gå lite lätt lösgörande i ridhuset för att fortsätta lite på de vi tränade på träningen igår :)

Intressant va? ;)
Nu ska jag typ fixa mig så ska vi dra sen!

Ikväll kommer de upp en inlägg med bilder på en av världens absoluft tuffaste ponnyer som tyvärr inte finns längre. Ngn som kan gissa vilken? Ledtråd är att om ni kikar på min header va som står där så kanske ni kan lista ut de ;)

Tjingeling  ♥


<3

Trots en avramling imorse är jag supernöjd med alla hästarna idag <3 Man får komma ihåg att de faktiskt är en bibishingst på 3 år hihi :)

Lorden gick fin fint idag så de gjorde mig glad :) Tortellini red jag lite självständigt idag fast Jessica va i ridhuset och han va superfin, älskar den hästen, så himla maffig <3

Jag och Viccis va på runsten på fm. med Jessica och Marielle för dom skulle träna för KG - superintressant :D

På kvällen va de markarbetsträning för Collina, hon kändes lugn och harmonisk och jag fick en rätt så good feeling över passet idag så de gjorde ju att smajlbanden åkte upp lite extra även om jag vart lite frustrerad ett par ggr men då finns Jessica där breve för att hjälpa och vips så funkar de igen hihi :) Fö. tyckte hon att idag va bland de finaste hon sett av Collina sen vi kom :) :)

Från de ena till de andra så blev jag ännu mer intresserad av att betäcka med Hamilton idag när jag hörde att han trots sin storlek lämnar stora avkommor :)  Är ju bra med tanke på Collinas size även om jag inte vill ha ngn boutahäst haha :P Är ju bara kolla på 1-åringen ute hos oss, han är efter Hamilton och han är gaanska stor trots att hans mamma inte är mer än 160 i manken :)

Nää nu får de va färdigbabblat för idag :P

Tortellini <3 får avsluta dagens inlägg <3


Btw, har lite idétorka när de gäller inlägg i bloggen så peppra på med förslag :)


God morgon

Vaknade upp på strålande humör för en liten stund sen, jätteskönt och ser ut som att de ska bli en jättefin dag :D

Ska åka till stallet om 30 min, ska först rida hingstarna - Risini, Lorden och Tortellini för Jessica på morgonen och sen ska vi iväg till runsten, jätteroligt :) Efter de ska jag rida Juve och sen har jag markarbetsträning med Collina ikväll också :D Mååånga hästar idag alltså :)

Nää dags att packa väskan och borsta tänderna and then, off i go!
Hoppas alla får en trevlig dag ute i solen  ♥


Tål att tänkas på



Ridsport
 är sporten som ger allt ifråga om fart, spänning, adrenalinkickar och känslan av att ha kontroll över en varelse på ett halvt ton under sig. Vinner man en hästs tillit har man en vän för livet, som aldrig snackar skit och tycker om den för den man är!

Så lägg av med att slänga töntiga kommentarer om hamburgare hit och dit (jag menar, lever ni kvar på 90-talet eller?), att alla som rider är töntar och jag vet inte allt jag har fått höra. Hästar är flyktdjur, de har ingen röd stoppknapp man kan trycka på i nödsituationer. De är egna individer med egna viljor, levande varelser som man inte alltid kan kontrollera. Varje år dör ca 4 personer i samband med ridning, och ungerfär 10 000 fler skadas allvarligt. Tänk på det nästa gång du kallar någon ryttare för mes, eller ligger och jämrar dig efter att du halkat i gräset när du sprungit efter den där bollfan!

Kopiera detta om du är en stolt ryttare


Djurplågeri

Fy faan va min häst ser ut att vantrivas ute i solen första dagen på året utan täcke i 30 min :O
Stackars Collina..



Hon måste verkligen hata nolinge, precis lika mkt som hon hatat dom andra stallen hon stått i på sista tiden *host host*
Ni är för roliga, och tragiska haha


Svar på tal

Hanna!
Inte lustigt att hon väver, hon byter ju stall varannan vecka? Hästar behöver en trygg punkt! Collina släpas med överallt som någon resväska. Inte konstigt att hon är mentalt ostabil!

En vettig hästmnniska vet att vävning är extremt vanligt hos fullblod, inget konstigt med de. Hon har inte bytt stall nu, vi skrittade ner till ridskolan vi sammarbetar med för att ha hoppträning och hon fick låna en box innan och efter att hon duschat. Hon väver i princip aldrig i vanliga fall :) Collina har trivs toppenbra på alla stallen hon stått i. Ja faan hellre att hon stått hos 2 av mina kompisar under dom 2 mån som jag inte kunde ha henne sj, anser de som ett bättre alt. än att sälja lr låna ut henne. Vilken person som helst som älskar sin häst gör väl allt för att behålla den. Helmer stod hon på eftersom jag bodde ute hos mina föräldrar då så självklart flyttade jag dit henne. Lika självklart är de väl att jag tar med henne tillbaka till sthlm när jag flyttade tillbaka till min lägenhet. Mentalt ostabil? Gud va jag tycker de är roligt att ALLA känner min häst så bra, lånar ni henne i smyg lr eftersom ni verka känna henne så bra? ;)
Tråkigt att du inte har ngt roligare för dig än att skriva negativa kommentarer i min blogg, avundsjuka kallas de och jag förstår att du är de, jag skulle vart avundsjuk om ngn hade de underbara livet jag har, faktiskt :)

Kul att du läser iaf, men i fortsättningen, om du inte har ngt roligt att skriva så kan du väl låta bli :)


Läsarkommentar

Fick en kommentar på filmen där Collina väver hysteriskt som jag la upp igårkväll

Anonym (såklaaart)
Oj vad hon väver...


Ja hon väver verkligen inte sådär mkt i vanliga fall men hon kom till ett helt nytt ställe med massa folk, inne i en box utan sällskap brevid (kom in en strax efteråt) så då väver hon ganska mkt, tyvärr



Tävlingssugen

De bara kryper i kroppen på mig när jag kollar filmer på folk som tävlat i helgen, jag vill också nuuuuu!

Är galet taggad alltså :P Collina sköter sig alltid nästintill exemplariskt när vi har vart borta och tävlat så ska bli riktigt kul att få komma ut på lokala med henne och se va vi kan prestera :) Ska rycka tag i Marielle ngn dag så jag kan skriva gröna kortet också så är de bara tuta och köra sen :D
Ska även börja träna för fälttävlanskortet som ska tas snart också :) :) Så måste ut och börja galoppera och träna på tempot för uppridningen, hittat en perfekt slinga nere vid Karlslund att rida på :D Jessica har fixat en mentor till mig inom fälttävlan också, så himla toppen att få lära sig av ngn riktigt erfaren så ser verkligen fram emot de :)

Nu väntar jag på att Jessica ska plocka upp mig med hästbussen som hon vart och besiktat sen blir de raka vägen till jobbet :) Ska rida ut på Collina i de superfina vädret sen vet jag inte vilka mer jag ska rida idag än så länge.

Collina innan markarbetsträning för  några dagar sen :)







Ser ni att matchningsnörden nr 1 har olika färg på benlindorna och schabraket? ;O AIK-färger dessutom (fast är fatiskt ljuuusgula lindor) men de är Nolinges färger så jaja, ser de på de sättet ist (a)


Lite random filmer hahaha

Pratar på engelska för att Daniel som jobbar hos oss skulle förstå :P


Cocolina herself haha


Kort filmsnutt från hoppträningen i fredags



kvällens absolut roligaste, kan inte sluta garva xD Btw, är de ngn mer än jag som tycker de ser ut som en skräckfilm stundtals? xD


Matchmaking

Ååh Jessica har hittat den perfekta pojkvännen till Collina :D




JAG VILL JAG VILL JAG VILL, FUCK VA JAG VILL !!


Trött.se

Känner mig lika trött som en av gnuerna efter att dom sprang för livet i lejonkungen när Moufasa dog

Åkte ju ut till stallet i torsdags och kom hem för första gng idag, jobb, jobb, jobb från tidig morgon till kväll men roligt har vi iaf även om de ät rungt ibland.

Igår red jag Tortellini för Marielle och sen red jag Juvenus sj i ridhuset, han är fö. till salu för den som är intresserad, skicka en kommentar för annonslänken. Kanske inte borde skriva de här, vill ju inte att han ska åka :P :'( Den som köper han kommer få en sån fantastiskt fin och härlig vän- fina gosiga nallebjörnen <3
Collina linade jag lite på utebanan, ingen skada efter crashen i fredags iaf tack och lov :)

Vurpade med moppen idag när jag skulle ner till ridskolan och luncha med Viccis, jävla joggare - idiot!!!! Hört talas om vägregler lr?! Har iaf fått hyffsat koll på hur man växlar med den nu iaf (a)

Collina fick vila idag, hade fullt upp med att mocka idag samt storstäda ena sadelkammaren, fint blev de vill jag lova :) Känner fortf. av nerven som antagligen kommit i kläm efter crashen i fredags så lite av den anledningen som hon fick stå idag också.

Ska försöka hitta ork till att slänga upp filmerna ikväll som jag lovade häromdagen, håll utkik :)


Krach bom bang

Aa vi hade lite oflyt på träningen idag jag och lilla C. Hon trampade snett precis innan avstampet så hon fick med sig både hinderstöd och bommar och skrapade upp sin söta lilla mule lite men hon kom snabbt på fötter igen och jag höll mig kvar så man får väl säga att de gick bra :) Men första krachen är ju alltid otäck såklart..

Har lite filmer på hästarna från idag så ska slänga upp dom ikväll om jag orkar annars blir de imorn :)
Är nämligen fortf kvar i stallet, sover här med Viccis idag igen, ingen lust att åka hem faktiskt.
Har lite hästar att rida imorn, Juventus, Tortellini och Collina :) Sen blir de sova här i stallet igen imorn kväll, börjar jobba 8.30 på söndag.

Hörs om en stund förhoppningsvis, kiss kiss bang bang ♥


Shoppat

Har precis beställt hem lite saker fårn börjes :) Vart en graman, ridbyxor, sporrar, sporrskydd + remmar :)


Feeling sick

Usch på idag. Har mått sjukt dåligt hela dagen + huvudvärk, inge roligt alls. Hade sett fram emot träningen med Collina och uteritten på Juventus men ställde in träningen med Jessica och red ut med Collina ist runt delar av golfbanan i de superfina vädret :) Kände att jag inte ville träna när jag mådde som jag gjorde, hade skert bara blivit pannkaka av allt, ville inte riskera att hamna i fight med Collina.

Skulle se hur de kändes efter ridturen på Collina så skulle vi bestämma om jag skulle rida Juventus lr inte men va fortf dålig och Jessica antog de så Juventus fick gå i skritten ist men såg ut att va ganska nöjd med de iofs :)

Imorn har jag lite fler hästar att rida iaf, nästan alla tror jag :)

Btw, är de ngn som vill följa med och fota/filma hoppträningen på fredag 17.00 ? (:


Livet <3

Hade en jävligt svårslagen dag igår i stallet. Red först ut på Collina, hade graman för första gng på henne och hon va så jääävla fin att rida, inge studs ute och hetsa ivägi galoppen lr ngt sånt och jag behövde knappt använda gramanen, fina fina häst <3 Visserligen red vi lite vilse så ist för en tur på ca 30 min som jag hade tänkt innan markarbetsträningen så vart de drygt 1,5 timme haha så hon fick gå in efter de, vart alltså ingen träning efter de :P

I 2a gruppen red jag Juventus och Daniel red Masta :) Juventus va så fiin alltså jag hade kunnat rida hela livet, tror aldrig jag haft sån feeling  när jag ridit  hela mitt liv, riiiktig ridning och då är ändå han bara 5 och inte så jätteutbildad om man säger så. Så helt plötsligt ropar Jessica till Daniel, "Daniel, look att Åsa and Juventus, look att that horse, ooh just look att him" Va så jävla underbart, duktiga killen <3

Red även Lord och Risini igår och båda va jättefina :) Dock va dom lite trötta båda 2 men de gör inget :) Risini är nog inne i en liten växtperiod så är säkert därför och Lord har ju sina långa ben att hålla reda på så han fick lite soppatorsk på slutet ^^

Idag vet jag inte riktigt vilka mer jag ska rida än Collina och Juventus. Ska rida markarbete på Collina för Jessica och så ska jag rida ut på Juventus :)


Slänger upp lite bilder från dom senaste dagarna

Jag & Edward


Viccis <3


Lord


Juventus (
han har inte sådär långa öron på riktigt xD )


Tingeling


Hemma efter 2 dagars jobb

Aa jag sov ju över på jobbet i förrgår och ville inte åka hem igår så jag sov kvar tills idag också haha :P Hur många vill sova kvar på sitt jobb liksom förutom jag? xD I'm lovin' it <3

Jessica tävlade med It's True igår så va med henne till Södertörn :) Träffade Astrid där också, länge sen så de va trevligt :) Hon startade nämligen Livinio i samma klass som Jessica och It'si :)
Igår red jag även Tortellini för första gng, stora hingsten och han va så jäkla maffig, jävlar vilken power :O redan helt förälskad i han, inte bara ridmässigtutan han är sååå go också, som en stor nallebjörn även om han kan hingsta sig då och då och han är så himla snygg <3
Red honom idag också, gick toppenbra, red honom för både Marielle och Jessica :)

Imorn ska jag rida 2 av 3-årshingstarna och kanske Fiddellini också och sen ska jag va med i första markarbetsgruppen med Juvetus och i den andra gruppen med Collina :D Så många pållar att rida imorn, kommer va helt död efter de :P

Har varit en jättego tjej och provjobbat hos oss i några dagar nu som heter Viccis och idag vart hon anställd :D Vi är verkligen så sjukt lika hon och jag, har toppenkul ihop med henne så känns kanonbra :D Hon kommer tillbaka på torsdag och då för att stanna :) :)

Jävlar va vi 2 har tjockat oss sen igår kväll haha, först åt vi pizza, sen chips + dipp och cola och lite godis och idag har vi smällt i oss B&J glass xD Satt fint vill jag lova ;) Inte ens ångest som jag alltid får annars, så jävla mkt so jag rör på mig kände jag att jag va värd de :)

Nu ska jag snart gå och knoppa så jag orkar upp imorn, börjar iofs inte så tidigt men ändå. Marielle bestämde att 11.30 ska jag sitta på första hästen :P


Natti natti allihop och hoppas ni har haft en kanonhelg för de har jag haft iaf :)


Sleepy

Har inte ens kommit iväg till stallet än, usch. Gock och tog en powernap och ställde alarmet på luren men de ringde aldrig så jag vaknade upp 7 min efter att mitt tåg gått - kuuuul

Så blir att ta tåget som går vid 20 och åka ut men blir så sent att åka hem så sover över på Nolinge inatt. Första gng så blir bra att prova på de, kommer ju sova där sen när jag ska jobba morgon dagen efter så slipper jag åka så tidigt hemmifrån, skönt :)

Nu ska jag packa iordning mig lite så jag kan sticka sen.

Blir nog ingen uppdatering förens jag är hemma imorn em/kväll för skulle ner till centrum och hämta ut mitt mobila bredband nyss men de va stäng :( Kul att efter att ha bott i huddinge i 17 år så vet jag fortf inte att centrum stänger 16 på helger - braaa där


Tjillevippen !


Bloggtävling

Tävling hos Astrid :)


L e d i g

Trodde jag skulle jobba idag men pratade nyss med Jessica och hon tyckte jag har ridit så himla många hästar varje dag nu att jag behövde vila lite hihi :) Så idag har jag bara min fina Collina att rida, känns ganska skönt faktiskt :) Ska bara mysa med henne massor massor massor och rida ut en sväng mot sandtaget som Jessica berättade om, bara ut och jogga henne tänkte jag, behöver hon :)

Hur ser eran lördag ut på hästfronten? :)

Collina ngn gng under 09 hihi


Sliten.se

Usch idag är jag sjukt sliten känner jag. Stallet mellan 14 - 20. Hann med att rida 4 hästar, först hoppträning med Collina som gick kalas, suuuperfin sista rundan, hoppade bana på 110 - 120 :D

Juventus - Han hoppade räcke för första gng idag - sååå duktig :D
Risini - Han va superduperfin, inget bus lr ngt alls bara lullade på, fin bebis <3
Lord - Skötte sg kanon, 3 gng han blir riden så vi va väääldigt imponerade av honom idag, jättekul :D

Blir så glad när alla hästarna är så duktiga!! Jättekul att man verkligen känner skillnad på dom från gng till gng :')

Juventus igår, sötnos <3



Läsarfråga

Fråga: Varför hoppar du så mkt på dina hästar?

Svar: För de första så har jag bara en häst och de är Collina och hon går markarbete en dag i veckan och hoppas en dag i veckan. Har hoppat henne 2 dagar i rad nu eftersom de har vart hoppkurs hos oss nu i påsk. Skulle inte kalla de mkt direkt.
Sen har jag flera andra hästar som jag rider i stallet eftersom jag jobbar som beridare på Nolinge. Just nu håller vi på och hoppar in en av 5-åringarna och sen provhoppade jag en av våra nya hästar igår.

Så, hoppas du fick svar på din fråga ;)


Film från Jessica-träningen

Collina va gaaanska så laddad och på igår men är väldigt nöjd ändå. Eftersom Jessica har hoppkurs på Nolinge nu under påsk så hoppade jag och Collina med några av ponnyerna och de stressade upp henne lite att de va så många när vi red fram på utebanan. Lugnade ner sig ganska mkt i ridhuset iaf för då va de bara jag och 3 tjejer till där.



Efter att jag hoppat Collina red jag den nya hästen, Masada, 11-årig megastor vallack. Stark som en oxe och väldigt stum i munnen men blir nog bra med lite träning :) Hoppade samma på han som med Collina dvs. bana på 100-110 cm :)

Lina va ju med mig i stallet så efetr tat vi va klara i mitt stall åkte vi ut till hennes och så red vi hennes ponny Rocky i ridhuset. Red han en stund jag också, riktigt fräck ponny men gaaanska så envis men med härligt tryck i både traven och galoppen :)


Idag då? Nu ska jag strax åka till stallet, hoppträning för Jessica idag igen, samma som igår. Sen vet jag inte vilka av hennes hästar jag ska rida men de visar sig väl :)


Sällis till stallet

Ååh Lina och jag bestämde nyss att hon ska med till stallet, askul :D Ska be Lina snällt om hon kan filma hoppträningen också för de vill ni väl se? ;)


Gårdagen

Började med att rida Juventus i ridhuset. Han sköttesig jättefint, han är sååå härlig när man får fram honom <3

Sen fick jag skynda som faan för att plocka in Collina från hagen och gå ner med henne till vår hovslagare Kalle. Pang-bom, på med en baksko och ut i hagen igen.
Mockade lite och plockade in några av hästarna sen va de rätt slappt så satt ute med Daniel och typ sjöng medans han byggde lite hagar haha ;D

Hann inte rida Collina igår så hon fick springa lös i ridhuset ist, jäääklar va hon brallade omkring hihi blir glad att se henne så lycklig och busig :)

Nu ska jag äta frukost och lite senare ska jag till stallet, första hoppträningen för Jessica ikväll :D


Bild på ponnybus som jag lovade, 33:an :)



Här är våran griiiis - Edward :D


Va tycks? (:

Hittade dom här sakerna på hööks hemsida idag, tyckte dom va ganska fina :)









Total kopia av JIN-stigbyglarna som nog alla ser men kan ju va ett alternativ, jag menar 479 kr är ju gaanska billigt i jämförelse ;)


Tisdag

Puh idag är jag bra trött, ridit 4 hästar + målat hela  morgonen hemma i vardagsrummet.

Red först Risini, 3-åringen som jag red igår. Första gng han galopperade med ryttare på ryggen idag :D Han va sååå himla duktig och fin, helt kär i han <3

Sen va de dags för Lord, också en 3-åring men bra mkt större än Risini men de gick också jättebra och även första gng för han att galoppera under ryttare :D

Häst nr 3 på schemat va Juventus, 5-åringen som jag också red igår. Red markarbete på honom och de gick verkligen över förväntan, vi håller på att hoppa in honom nu :D

Sista hästen va en av ponnyerna, 33an heter han haha så gulligt. Tog även några skutt med honom och de gick jättebra! Tog ett par bilder på han när jag ridit klart men hinner inte slänga in dom nu för måste gå och lägga mig.

Imorn ska jag ä n t l i g e n ta mitt gröna kort för den 23/5 ska jag tydligen visa Lord på 3-årstesten :O :D


GRATTIS EMMA

Som vann den fina ryktlådan i tävlingen :D

Har mailat dig så svara gärna så fort du kan och skriv din adress så du kan få ditt pris, grattis igen !

Tack alla ni som va med och tävlade, superroligt! :D


Film

Här kommer filmen från pay&jumpen idag :)



Kunde inte ha vart mer nöjd med min underbara lilla häst, är så stolt över henne :')
Sista banan låg de på 100-110 cm och jag har inte ens hoppat en hel bana på 90 med henne innan haha :D

Imorn börjar jobbet på Nolinge iaf, ska mest rida första månaden. Ska rida en av Jessicas unghästar imorn för första gng, sjukt kul :)
träningarna har vi bestämt nu också, kommer träna tisdagar 17.30 och fredagar 17.00 :)

Jag är så himla himla glad så ni anar inte :D


Om gårdagen

Sorry att jag inte han skriva mer igår men så kan de bli ibland :)

Ja som sagt då så har vi Pay&Jump ute hos oss på Nolinge på söndag så jag och Collina ska va med, jätteroligt !

Bella va med mig ut i stallet igår, trimmade Collina lite i ridhuset och tog några språng på typ 60 cm, gick förvånansvärt bra :D Bella har inte ridit sen hon sålde sin häst typ för över 1 år sen så hon fick rida Collina lite, hoppade till och med hihi :D

Bella & Collina igår


Nää nu har jag inte tid att blogga mer, måste gå hem till mig fort som faan och fixa mig, är nämligen hemma hos Bella nu och ska möta pappa vid stallet vid 13.00 så hej så länge !

Juste, glöm inte att idag är sista dagen att va med i tävlingen, drar en vinnare imorn kväll !


Tävling !!

Är med och tävlar hos http://showjumper.blogg.se/2010/april/ny-tavling-i-bloggen.html#comment



Kan ju alltid hoppas, right ;)


På söndag ska jag..

..och Collina va med på pay&jump hemma på Nolinge :D Bloggar mer sen, sitter hemma hos Bella nu med Henke och Tompa :)

Parlanti

Bling-bling gillar väl alla right? :) Blinga stövlarna kan man göra på Top Rider när man beställer stövlar hos dom. Kostar mellan 600 - 1800 kr


Anna Scarpati

Är de ngn som vet vart man kan gå in och designa sina egna schabrak/luvor från Anna Scarpati?
Vill kunna se i förväg hur de ser ut.
Hittade en sida för länge sen där man såg medans man valde men kommer tyvärr inte ihåg va sidan hette :(


KL <3

Vill ha både jackan och västen, gillar västen i rött men skulle nog vilja ha jackan i svart :P




Snygga som faan är dom iaf lr va säger ni? ;)


Torsdag

Ska strax bege mig till stallet och min lilla prinsessa som jag fö. hoppas sov gott i sitt nya hem :)
Blir nog lite longering i ridhuset idag bara så hon får röra lite på sig :)

Va ska ni hitta på med era fyrfotade vänner idag? :)



RSS 2.0