Samarbete

Jag ska börja samarbeta med Emmishopen och tänkte då anordna lite tävlingar här i bloggen :)

Men är lite nyfiken på va ni tycker om allt och va ni skulle vilja vinna så ni kan väl slänga in en kommentar, om de är ngt till er sj lr till hästen som lockar mest :) Så fram med förslag nu så ska jag se va jag kan ordna :D




Stall & Avatar

Kom precis hem, Sofie och jag åkte hem till henne efter stallet och käkade middag och kollade på Avatar som varken hon lr jag sett innan :)

Collina skötte sig ganska bra idag, lite småtjaffsig för ytterskänkeln och studsade lite i galoppen men hon vilade ju igår så att hon skulle ha lite extra energi va ju väntat :P Blir lite småfrustrerad när hon håller på och beter sig som en trotsig 3åring som inte vet hur man svänger, hon kan allt va bra fjantig haha :) Gick riktigt stadigt och fint i vä galoppen idag iaf, de kommer mer och mer :D Hö galopp är fortf kämpigt tycker hon men även där märker jag redan skillnad så snart sitter den också :D

Imorn jobbar jag och är alltså inne i sthlmSofie har hand om henne imorn och skulle försöka hinna rida henne, glad att hon vill rida min pärla, dom går så bra ihop och de glädjer mig :') <3


Rajda pålle

Nu blir de snart en tripp till stallet med min bästa Sofie, ska jogga Collina lite eftersom hon vilade igår. Tänkte träna mkt tempoväxlingar, av/igångsättningar, lite sepentiner och annat lösgörande :)

Va har ni gjort lr ska göra med era pållar idag? :)


Hörs sen !


Bloggtävlingar

Bloggtävling hos Warnmark :)



Bloggtävling hos Tävlingsryttaren :)


Övrig träning

Blev lite inspirerad när jag läste i Sarahs blogg häromdagen så tänkte att jag skulle skriva lite om övrig träning, alltså träning som inte är ridning :)

De är ju självklart att tränar man kroppen mer än bara vid ridning så förbättras ridningen, bättre balans, styrka osv. de säger ju sig självt tycker jag :)

Så tänkte därför fråga er just de, om ni tränar ngt annat förutom ridning? :)

Sj så försöker jag springa varannan dag och så har jag börjat träna thaiboxning också som jag ska försöka hinna med 1 - 2 ggr i veckan iaf :) Ridning blir de ca 6 ggr i veckan :)


Veckans blogg !

Jag är med och tävlar hos Tanja i veckans blogg :)


Gymnastikövning

Ja de stod på schemat idag för mig och Collina :) Red tillsammans med Sofie, Elin och Sandra :)

Vi red bommar och 2 olika kombinationer och ett liten smalt hinder bestående av 2 sockerbitar i mitten och 2 stora dressyrkoner på sidorna. Måste träna sååå mkt på att få ihop Collina mot/mellan/efter hindrena för hon drar som en jävla jude. Visst hon är inte helt igång och så men aja baja på mig, skärpning!

Utöver att hon drog på som vanligt så tycker jag hon skötte sig riktigt fint :)

Lägger upp övningen här så ni kan kika :)

* Vanliga streck = bommar
* Streck med kanter = hinder



I kombinationen på 'nedre' långsidan är de alltså varannan bom och varannat räcke ( inget hinder idag va högre än 50 cm ). Då de va lite blandade hästar med idag så gjorde vi de gansa simpelt på en låg nivå för att jobba med att kontrollera hästarna, få dom lydiga samt samt stärka sig. Bra och rolig övning :)

Bilder från igår :)

Massa nytvättade schabrak


Innan träningen :)




Efter träning


Hon är faan de sötaste som finns <3


HAHAHAHA

Bara för att jag gillar att bjuda på mig sj så ska ni få se en film från tidigare i veckan när jag och  Sofie hoppade lite med Collina och Toto :D Jag red barbacka och Collina har inte hoppat på ett halvår så ja hon va gladare än vanligt haha xD

HAHAHAHA avlider faan på mig och Sofie - helt sinnessjukt hur kul vi har jämt xD <3



Tyvärr kom inte ljudet ( de roligaste av allt ) medn jag hittade en passande låt ist ;D


Mami <3

Faan va söt min mamma är alltså ååh i love her :D

När hon va i stallet och skulle hämta sadeln idag så hade hon gått in till Collina, gett henne massa godis och klappat på henne :D Mamma är liksom rädd för hästar och spec. för Collina som kan fara runt lite hur som helst haha xD

Blev helimpad när hon berättade :D


Benskydd lr inte i hagen ?

Är alltid ett himla liv ang. om man ska ha benskydd i hagen på hästen lr inte så tänkte därför kolla lite med er va ni tycker om de och hur ni göra med era hästar :)

Personligen så har jag bara skydd på Collina i hagen första gng hon släpps ihop med nya hästar annars går hon utan. Däremot har hon nästan alltid boots på sig i hagen runt om när de är broddsäsong ( dock inte nu när de är så sjuuukt mkt snö ) :)

hur gör ni och va tycker ni:)

Collina på Gesta Gård sommaren 09


Missförstånd = inget stall idag

Så typiskt alltså, mamma, pappa och jag misstod varandra rejält ang. stallet idag

Både mamma och pappa jobbar idag vilket betyder att jag måste passa lillebror och hunden. Pappa lämnade inte Marcus på fritids för han trodde jag skulle till stallet på em. för han trodde mamma skulle jobba kort dag. Så de blir inget stall idag :( Så nu får de bli så att pappa får åka och hämta sadeln i stallet efter jobbet för den måste ju jag och mamma ha med oss imorn och vi hinner inte hämta den imorn bitti innan vi åker till sthlm.

Sånna här dagar är jag glad att jag har Collina helinackorderad så hon iaf får komma in och ut i hagen, får mat och får mockat i boxen. Men hatar att ha sagt till henne 'vi ses imorn' och så blir de inte så. Speciellt eftersom jag vet att hon är lite nedstämd när jag inte är ute och söker massa uppmärksamhet från alla andra i sallet osm går förbi. Min lilla plutt <3

Jag älskar dig så jävla mkt <3


Ny sadel + massa annat

Efter en lång dag med start 9.45 imorse kom jag tillbaka hem vid 18.45

Första stoppet blev hööks där de vart en hel del grejer :) Hoppsadel, sadelgjord, träns, martingal, benskydd :D

Trots våra mått så passade tyvärr inte sadeln till 100%, vi tog en vid men kände när jag red att den vart lite trång även om den låg bra på henne när jag la på den. Så på torsdag ska mamma och jag in och byta till en x-vid ist för då har jag även ett möte med en kund på jobbet på morgonen så då tar vi 2 flugor i en smäll :)

Langar lite bilder från idag, får ta bättre på torsdag :)

Bäbis efter ridpasset, blicken fäst på höpåsen


Sadeln


Dagens inköp ( allt är svart )


Mot sthlm

Blir ingen uppdatering idag förens i em/kväll för vi ska alldeles strax åka till sthlm :)
Slänger in bilder senare ikväll på nya sadeln och resten av sakerna :D

Film från när jag och Collina va på terrängträning på Ågesta, kan ni kika på medans jag är borta :)


Sometimes you can't make it on your own

Princess of Gålö





















Du är så otroligt saknad, fortf :'( <3


Hästfri dag

Ja inge stall idag för min del för idag har Sofie tagit hand om och ridit Collina åt mig - tack snälla älskling <3

Är grymt glad över att Sofie hade möjlighet att moionera henne åt mig idag, dels för att jag litar till 210% på Sofie när de gäller hästar och ridning och dels för att hon och Collina funkar riktigt bra ihop :)
Nyttigt för Collina också att Sofie rider henne så de är win-win-situation för oss alla 3 :D Blir så glad när ja får höra så fina saker om min häst av Sofie :') Visst är hon absolut finast och bäst i mina ögon men klart man blir extra glad när ngn annan duktig ryttare lovordar ens häst :') <3

Tack igen för hjälpen älskling <3

På tal om Sofie så ska jag nog ringa henne nu, får se om vi ska kika film lr ngt hemma hos mig lr hos henne :)

Har ju redan lagt in en film från förra veckan när hon rider Collina men tänkte slänga upp en till som är från när Sofie red henne för första gng i somras :)


KL <3

ÅÅH inte kan jag väl va den enda som förälskat sig i denna snygga bomberjacka från Kingsland :D

Finns hos Filippa's Ridsport för 1439 kr nu ist för 1599 kr !


Gelpad

Ska ju som sagt iväg och köpa sadel och lite annat imorn och tänker nog införskaffa mig en gelpad också :)

Så jag tänkte be er om lite hjälp (a)
Ni som har erfarenhet av ngn av dessa får gärna kommentera :) Självklart  ni andra också !


"Följsam stötdämpande pad i silikongel, vilket gör att den håller sig på plats. Ventilationshål. Tålig och lätt att skölja av med vatten"


"Ett sadelunderlägg i gel för maximal stötdämpning. Mycket bra för både ryttare och häst då stötar och tryck minimeras. Motverkar tryckskador och ryggproblem"


Vilken hade ni valt? :)


Svar från frågestunden

Älskar din blogg <3 Berätta om någon gång du ha trott att du skulle flora CC.
Och vilken färg skulle du välja om du inte fick ta rosa?

Svar: Oj, annorlunda fråga hihi :P Hon har ju vart med om lite de ena och de andra skademässigt men skulle väl va isf i jan i år, när inget verkade lösa sig med varken ekonomi lr stallplats och då sattes hon ut på annons, för att hitta en fodervärd. Då va verkligen allt hopp borta, då trodde jag verkligen att 'nu är de över, nu nåste jag lämna ifrån mig henne' de va absolut inge roligt men på ett mirakulöst sätt löste sig allt till slut. Annonsen togs bort och Collina fick flytta från erat stall, ut till strängnäs, så nu är hon ju hemma igen :)
När du fårgar om färg antar jag att du menar till Collina så då säger jag nog grått lr mörkblått :)

Har följt din andra blogg ett bra tag och tycker det verkar som en jätte kul idé med en enbart hästinriktad blogg också! :)
Har sett att det är många som kritiserar dig för hur det blivit med Collina (fått stått på många olika ställen under kort tid osv) Hur orkar du ta emot den kritiken? Du verkar i och för sig vara en stark tjej med starka åsikter och står på dig, är det en del stör sig på tror du?
I och med att jag följt din andra blogg länge så har jag förstått att du inte alltid mått/mår(?)så bra heller.. Men verkar vara mycket bra just nu, kul att se! :D Du passar grymt bra i svart hår föresten!! ;)
Svar:
Först och främst, tack så mkt för berömmet om hårfärgen, hihi :) Ja jag trivs helt jsukt br amed livet som de är nu, allt är verkligen toppen :)
När jag får sånna kommentarer så väljer jag att försöka strunta i de, folk tycker alltid att dom vet bäst när de gäller andras hästar, och att hade de vart DERAS häst så hade dom gjort si och så ist. Men jag kan säga såhär att allt jag gör ( även dom senaste månaderna ) har jag gjort för Collinas skull, allt för att kunna ha kvar henne, slippa lämna ut henne på foder lr tom. sälja henne. Jag tror inte att ngn annan hade gjort på ngt annat sätt i min situation om dom själva hamnat i den. Om de anses att jag är en dålig person för jag låtit min häst flytta runt lite under kort tid så kan folk som hävdar de inte älska sina hästar lika mkt som jag älskar min tror jag, för de är helt obegripligt för mig att om man har en häst och älskar den så himla mkt, varför skulle man då INTE göra allt man kan för att få ha kvar den? Folk vet inte hela bakgrunden till varför de blev som de blev men jag är evigt tacksam till mina vänner som hade möjligheten, och dessutom ERBJÖD sig att hjälpa mig med Collina. Uppe i mora togs hon om hand av min kompis varje dag, sköttes om på precis samma sätt som hon sköter om sin egen häst, bortsett från ridningen fö rhon vilade där uppe. Samma sak när on stod i Märsta nu innan  jag tog hem henne, där tog dom också hand om henne på bästa möjliga sätt varje dag, men även där stod hon på vila.
Ang. de där med åsikter så kan de mkt väl vara så som du skriver. Om folk stör sig på en sådan sak dvs. en bra egnskap hos en annan människa så anser jag att de är deras problem, inte mitt :)


Vi har skrivit väldigt länge nu men jag kommer verkligen inte ihåg varför du lämna tillbaka sessa(?) och hur det kom sej att du köpte just collina :)<3
Svar:
Oj, den här frågan hade jag inte väntat mig.. Sessan är för mig ett fortf väldigt känsligt ämne att prata om men ska ta de lite kort. Sessan lämnades tillbaka pga. att hon hade problem med benen, som ägaren tyvärr visste om men hade valt att inte berätta för oss och som inte syntes när vi bes. henne tyvärr. Så efter flertalet besök på veterinärkliniken så hade jag inget annat val än att skicka tillbaka henne.
Anledningen till att de blev just Collina är en vääldigt lång historia haha men har skrivt ett inlägg om de i min 'vanliga' blogg så om du klickar 
här så står de där varför de blev just Collina :)

Vart har du Collina uppstallad?
Svar: Vi står på Helmer Ridcenter i strängnäs :)

När Du köper täcken, schabrak etc väljer du efter något speciellt då? Har du någon speciell färg som du tycker Collina är extra fin i?
Svar: Ngt speciellt favoritmärke har jag väl kanske inte sådär direkt, köper de som jag tycker verkar bra och som är fint typ haha :D De enda jag väljer efter sådär direkt är väl att jag är en otrolig matchningsnörd, allt läder ska va i samma färg/nyans och har jag lindor när jag rider så ska dom matcha schabraket, annars blir de benskydd lr ett annat schabrak som jag har matchande lindor till haha xD
Jag tycker faktiskt att trots är hon är fux passar hon i de mesta, tycker hon är superfin i rosa hihi :) Men tycker hon är väldigt fin annars i mörkblått och grått, även ljusgult :) Haha kan inte välja bara en (a)

Vad är de för sadel du ska köpa?
Svar:
Inte helt bestämt än men jag tror de blir en Trevor Flatback II :)

Sådär då, de va allt för nu, hoppas ni vart nöjda med svaren :)


Min bästa

Ååh idag va Collina värd mer än alla pengar i hela världen !

Sååå duktig va hon, inte en enda tendens till att bocka :D:D Varken i höger lr vänster galopp och höger är hennes svåra! Red jääättemkt lösgörande innan galoppen idag i skritt och trav, väldigt mkt i höger varv, igångsättningar och tempoväxlingar och mamma va fin hon va i galoppen, barbacka också dessutom! Va superlycklig hela ridpasset och är de fort haha, tänk va lite man kan behöva för att bli superlycklig - att hästen inte bockar xD

Vill verkligen verkligen ha tisdag nu så jag kan åka och köpa min sadel :D Blir även förbygel/martingal och kanske träns och nya benskydd också hoppas jag men får se :)

Bäääbisen <3


Mot stallet

Nu sticker jag och mamma till stallet !
Tror jag ska tömköra Collina över lite bommor :)

Hörs sen !

Glöm inte frågestunden :)


Lydigare hopphäst

Hittade en ridövning från Sylve Söderstrand som jag tänkte dela med mig av :) Jag ska rida denna övning med Collina ngn gng i nästa vecka :)

TRÄNINGSTIPS:
Det är bra för hopphästens träning att rida olika typer av bom- och cavalettiserier. Här presenterar Sylve Söderstrand en bom- och cavalettiövning i trav, som gör hästen avspänd och lydig om den rids på rätt sätt.
Syfte
Ryttaren tränar på att få hästen smidig och lösgjord genom att forma den runt skänkeln. Hästen behöver vara lydig och svara exakt på ryttarens hjälper. Om du använder cavaletti blir övningen även gymnastiserande för hästen. Övningen bidrar till att du får en bra takt och flyt över bommar och cavaletti.

Svårighetsgrad
Övningen kan användas av ryttare på olika utbildningsnivåer. Om du använder enbart bommar blir övningen lättare. Vill du gymnastisera hästen mer kan du använda till exempel bom + cavaletti + cavaletti + bom.

Banan
Övningen består av tre serier som ligger i en s-form. Lägg ut bommar eller cavaletti så att du kan rida kortare steg i innerspår och längre steg i ytterspår. Avstånd cirka 1 meter i innerkant och cirka 1,60 meter i ytterkant. Samma avstånd gäller även för ponny.

På detta sätt kan du variera övningen och göra den lättare respektive svårare. Anpassa vägen till hästens steglängd. Avståndet mellan bom/cavalettiserierna kan varieras mellan 12 och 20 meter.

Rid så här
Trava över serierna i en s-formad båge. Genom att rida genom serierna får du hästen att forma sig på det böjda spåret och bli eftergiven i den inre sidan. Planera vägen noga och håll en jämn takt. Byt varv så att du rider övningen från båda håll.

Börja med att använda fyra bommar eller cavaletti i varje serie. När det går bra kan du bygga serierna närmare och närmare varandra och även lägga till fler bommar/cavaletti.

Tänk på
Stäm av tempot mellan bommarna men utan att hästen lägger in extra steg. Kom ihåg att du behöver vara "steget före i tanken". Variera och nyansera steglängden genom att rida små tempoväxlingar

Sofie rider Collina

Som jag skrev i förra inlägget så är de en hel del helt nya läsare så tänkte slänga upp en film från tidigare i veckan när Sofie rider Collina lite grann :)


Frågestund


Eftersom bloggen är nystartad och jag ser att de är en hel del nya i bloggen ( som inte följer min vanliga ) så tänkte jag att ni kanske skulle vilja ha en frågestund. Så passa på att fråga va ni vill om mig och Collina lr aa valet är ert :)


Bildbomb

Ja eftersom jag är lite öm i baken efter min 'Anja vurpa' igår haha så fick de bli lite longering bara för Collinas del. Mest för att hon skulle få bralla av sig lite energi, vart ju inte så mkt ridning efter avramligen igår.

Innan vi for till stallet va vi och handlade lite. Fyndade ett par ridbyxor för 160 kr :) Ingen riktig skoning på dom utan de ser bara ut så men tyckte dom va helt ok faktiskt, går ju att lalla runt med i stallet iaf och ha när man studsar runt barbacka ^^ Sen vart de typ 2 kg hästgodis också för de va så billig, äpple och morotsmak. Collina har aldrig vart särskilt förtjust i hästgodis förut men helt plötsligt är de väldigt mumsigt :D

Ingen är om dig du betyder allt för mig


Du är den som jag vill ha, tänker på dig varje dag


Jag minns varje stund sen första gng som vi sågs


Ridbyxorna


Ny klass inom fälttävlan

Till min stora lycka läste jag nyss att de ska komma en ny klass inom fälttävlan :D



Startfättävlan är för dem som vill prova på något nytt och Svenska Ridsportförbundet hoppas att satsningen ska öka nyrekryteringen till sporten. Alla som fullföljer tävlingen får diplom och rosett.

Startfälttävlan hålls som en utbildningstävling och resultaten från tävlingarna ska finnas på nätet. Den klubb som har flest inrapporterade deltagare vid säsongens slut kommer att få en ekonomisk ersättning som ska användas för att investera i nya hinder och banor.

Dressyrprogrammet kommer att ridas enligt Ryttarmärke II, banhoppningen ska vara en bana på 7-9 hinder med höjden 60 centimeter och terrängbanans hinderhöjd ska också vara 60 centimeter med 8-12 hinder.

Jag & Collina på terrängträning på Ågesta 31/5 08


Mer info på
ridsports hemsida


Avramling

Jajjamän, Collina den busen bockade av mig efter 4-studsen idag hahaha xD Sofie låg över halsen på Toto och grät av garv, jaja kul att jag kan roa henne iaf ;) Till mitt försvar så red jag faktiskt barbacka och Collina har inte hoppat sen vi tävlade i augusti förra året så aaaaatt xD
Förutom avramligen gick de bra iaf, jätteduttig va hon så jag är nöjd :)
Längtar tills på tis när jag ska köpa ny sadel :D

Film kommer förhoppningsvis ikväll ( dock inte på avramlingen haha )


Första inlägget i hästbloggen !

God morgon alla !

Ska först börja med att tacka snälla Rebecca för hjälpen med bloggen :) Visst vart den fin? :D

I den här bloggen kommer de alltså bara skrivas om Collina, stallet, tips på ridövningar, tips på häst/ryttarutrustning osv. Kommentera gärna va ni vill läsa om så ska jag försöka lösa de :)

Nä nu kommer snart Sofie och hämtar mig så blir de full fart till stallet, vi ska hoppa våra stjärnor lite :D Film kanske kommer!

Collina & Jag sommaren 08 på Mellanberg


RSS 2.0